Genomförda samverkansprojekt
Sintring – ett uruppförande

Sintring – ett uruppförande

Det är inte varje dag kulturskolan får möjlighet att uruppföra nya musikaliska verk, och att verket dessutom är skrivet för blockflöjt gör det extra unikt!

Kompositören och blockflöjtisten Lovisa Duprat fick 2019 en beställning av ett nyskrivet verk för länets blockflöjtselever inom ramen för Kulturskolesamverkan i Örebro län. Efter att ha tvingats skjuta upp uruppförandet tre gånger under pandemin, är det nu äntligen dags.

Blockflöjtseleverna i Karlskoga och Örebro kulturskolor har haft många fina samarbeten under flera år. ”Sintringprojektet började som en önskan att få göra något specifikt just för blockflöjten och blockflöjtseleverna. Något som skulle få oss att känna oss speciella och ge oss lite extra uppmärksamhet” säger Emma Vogel, lärare på Karlskoga kulturskola.

”Jag mötte Lovisa Duprat på Glimåkra blockflöjtsdagar 2018 och när jag kom hem föddes idén att få musik komponerad just för våra elever!” säger Kristina Larsson, lärare på Örebro Kulturskola. ”Musik skriven för blockflöjt av någon som känner till instrumentets unika egenskaper och kan framhäva uttrycksmöjligheterna som finns i just detta instrument. Musik som ingen annan har spelat tidigare!”

Under dagen kommer eleverna även att få höra kompositören berätta om arbetet med att skriva musik för blockflöjtsenemble.

Lördagen 25 september kl. 16:00 blir det konsert med uruppförande på nya Kulturkvarteret i Örebro. Konserten kommer även att livestreamas via Örebro kulturskolas facebooksida.