Genomförda samverkansprojekt
Folkmusikhelg med MP3 (Mattias Perez Trio)

Folkmusikhelg med MP3 (Mattias Perez Trio)

 

Folkmusikkurs för dig som har spelat ett tag på ditt instrument och går i minst åk 6. Alla instrument är välkomna. Du som är blåsare behöver kunna tonnamnen på ditt instrument i klingande. 

Gruppen MP3 (Mattias Perez Trio) består av fiolspelmännen Nina Perez och Mia Marine, samt gitarristen Mattias Perez. De är en av Sveriges mest uppskattade och bokade folkmusikgrupper och du som går på kursen kommer att få vara med och spela på deras konsert på Karlskoga folkhögskola. De är alla tre både musiker och utbildade musiklärare som jobbar på några av Sveriges främsta musikhögskolor och folkhögskolor och de kommer att vara huvudlärare på kursen tillsammans med lärare från kulturskolorna i Örebro, Lindesberg och Karlskoga. 

Lördagen avslutas med middag och lek på BODA BORG. 

Tid och plats 

13-14 november 2021.  

Kursen startar kl. 12 på lördagen på kulturskolan i Karlskoga med Mia Marine. Vi äter middag på Boda Borg och tillbringar sen kvällen där tillsammans. Övernattning för de som vill på kulturskolan. 

På söndagen äter vi frukost på kulturskolan och går sedan till folkhögskolan där vi repar med hela MP3 och äter lunch. Föräldrar och vänner är välkomna på konsert i Restaurang Udden på karlskoga folkhögskola kl. 16. Biljetter köpes via nortic.se eller vid entrén. 

Musiken 

När du anmält dig till kursen får du en länk med låtar som du övar på innan tillsammans med din lärare. Det är traditionella låtar i MP3s egna arrangemang. Alla låtar spelas på gehör/utantill på kursen men du får både inspelning att lyssna på och noter som du kan titta på vid behov. Du kommer även att få lära dig någon ny låt på kursen.  

Kursavgift 

Kursen kostar 100 kr och då ingår kurs, mat, övernattning och inträde på Boda Borg. Info om inbetalning får du efter anmälan. Du får själv ordna transport till och från Karlskoga, men din lärare kan hjälpa till att ordna med samåkning. Du som är medlem i RUM kan söka bidrag till kursavgiften på orebro.rum.se 

Anmälan 

Anmälan sker på Örebro läns folkmusikförbunds hemsida www.olfm.se senast 25 oktober. 

Vid frågor, prata med din lärare eller hör av dig till  

anna.johansson@lindesberg.se tel. nr. 0765831846