Genomförda samverkansprojekt
MUSIKKOLLO ONLINE  – HÖSTLOVET 2021

MUSIKKOLLO ONLINE – HÖSTLOVET 2021

1-4 november 2021

Fyra dagar under höstlovet erbjuds du som är mellan 10 och 15 år och bor i Örebro län att delta i ett musikkollo som är helt online.

Under kollot får du möjligheten att lära dig skriva musik och prodda beats på nya kreativa sätt tillsammans med andra ungdomar i Örebro län. Vi kommunicerar i programmet zoom och använder oss av det digitala musikprogrammet Soundtrap samt samplade ljud i vår omgivning. Vi jobbar med allt från gitarrer, trumpeter och röst till programmerat ljud. Du behöver tillgång till internet och en dator/surfplatta eller en smartphone. Inga förkunskaper behövs. Musikkollo online strävar efter att göra musikskapande tillsammans med andra ungdomar tillgängligt för alla under rådande pandemi.

NÄR: 1 – 4 november 2021 dagtid mellan kl 10-15 + en konsert (18-19) sista dagen.

PLATS: Online

KOSTNAD: Ingen deltagaravgift!

HUR DU ANMÄLER DIG: Gå in på länken: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=vQ3PiKgTb0u22Si9ISBEGoQkmTF8fV1GoyBoBOdneINUM1ZFV1FLQTI4NFBaVUJPUExLUjQ4S09UMy4u senast 25/10 för att anmäla dej till Musikkollo Online.

VAD BESTÅR KOLLOT AV?

Vi delar upp oss i olika band där vi skapar musik tillsammans under kollots fyra dagar. Varje dag träffas vi mellan 9:00 och 15:00 för bl.a. workshops där vi utforskar låtskriveri, field recording, ny musik och hur en skapar beats i musikprogram. Under dagarna kommer vi att hänga och lära känna varandra. Vi avslutar hela kollot med en gemensam livestream för vänner och familj där en har möjlighet att visa vad vi gjort under kollot.

Här berättar vi lite mer om vad man gör på ett online-kollo:

Här är en film som beskriver lite av innehållet från förra årets musikkollo:

VAD KOMMER DU ATT TA MED DIG FRÅN KOLLOT?

  • Inspiration och kreativ pepp!
  • Känslan att vara med i ett band!
  • Nya vänner och gemenskap! 
  • Hur enkelt det kan vara att skriva en egen låt!

VAD BEHÖVER DU INFÖR KOLLOT?

Du behöver tillgång till en dator/surfplatta, eller en smartphone samt en internetuppkoppling. Inga förkunskaper behövs.

VILKA ÄR VI SOM LEDER KOLLOT?

Vi som leder kollot heter Emelie Sjöström (slagverkare)och Erika Lindholm (saxofonist). Vi arbetar som frilansmusiker och musiklärare med olika samarbeten runtom i världen. Vi ser fram emot ett spännande höstlov med härligt häng och mycket musik!

Musikkollo Online arrangeras av Regional Kulturskolesamverkan i Örebro län i samarbete med studieförbundet NBV och med stöd av Statens kulturråd.

KONTAKTA OSS VID FRÅGOR!

email: musikkolloonline@gmail.com

telefon: 079-0147645 // 0707481993

Facebookevenemang: https://fb.me/e/1I1bJGJXS