Genomförda samverkansprojekt
Länsturné – Blås

Länsturné – Blås

Blåsinstrument är precis vad det låter som – musikinstrument man blåser i. Men de låter och ser väldigt olika ut, från den pyttelilla piccolaflöjten till den enorma bastuban.

Man brukar även dela upp blåsinstrumenten i familjerna träblås och bleckblås. Men träblåsinstrumenten behöver inte alls vara gjorda av trä och vad är egentligen ett bleckblåsinstrument?

Blåsinstrumentlärare från länets musik- och kulturskolor åker på en turné till tre kommuner i länet under v.47 och erbjuder en konsert som vänder sig till målgruppen åk. 3-6, samt grund- och gymnasiesärskolan.

Under konserten får publiken möjlighet att bekanta sig med blåsinstrumentfamiljen. Genom att kombinera instrumenten och spela tillsammans i en orkester kan man skapa fantastiska ljudlandskap och klanger, från det susande svaga till djupt bullrande muller och pampiga fanfarer.

I enlighet med grundskolans kursplan väver musikerna in instrumentkunskap i konserten och ställer frågor till eleverna. Dessutom tillhandahålls ett diskussionsunderlag till lärarna där de kan diskutera vad man har hört kopplat till kursplanens krav gällande musikaliska resonemang.  

Välkommen att anmäla er för denna exklusiva konsert för alla sinnen!

Turnén arrangeras av Ämnesnätverk Stråk inom kulturskolesamverkan.