Genomförda samverkansprojekt
Lajvläger ”Norrsken 27-28 november 2021”

Lajvläger ”Norrsken 27-28 november 2021”

Länets teaterpedagoger har under året samverkat och skapar ett stort läger för sina teaterelever som går av stapeln 27-28 november i Karlskoga.

Vad är lajv?
Lajv (levande rollspel) är en slags interaktiv, improviserad teater utan publik. Alla deltagare spelar varsin roll som är påhittad i förväg. Oftast har man också gjort upp om relationer och vilka större händelser som handlingen ska kretsa kring, men inte hur rollerna kommer att agera och vilka vändningar lajvet kommer att ta. Det är upp till deltagarna att utforska. För att spelet ska vara möjligt att genomföra har man olika regler och speltekniker för att spela ut t.ex. magi och annat som är klurigt att göra på riktigt.

Handling
Vårt lajv utspelar sig på den nordiska trolldomsskolan Norrsken år 2021. Vi befinner oss i samma fiktion som Harry Potter-berättelserna, dvs det som händer i Harry Potterböckerna har hänt, men det har gått lång tid sedan dess.

Under lajvets gång kommer man att vara med om magiska äventyr, gå på lektioner och helt enkelt leva ett dygn på en trolldomsskola. Man kan lära sig magi på lektionerna, gå på hemliga möten, utmana sin fiende i en magisk duell, lura till sig hemlig information från professorerna och träffa andra häxor och trollkarlar. Alla som deltar fyller lajvet med handling, men man kan också använda de intriger och händelser som lajvskaparna har förberett.

Lajvet pågår även nattetid, så tandborstning, sovande och frukost-intag görs i roll. Vi övernattar i stora sovsalar.

Föräldrar sökes!
Vi vill gärna ha med några föräldrar som kan vara med som trivselvärdar. Ni kommer att spela en roll i vår magiska värld, men er uppgift är inte att lösa magiska mysterier, utan att finnas tillgängliga om ungdomarna behöver hjälp. Du kan vara med en eller två dagar, övernatta eller inte.
Vill och kan du vara med? Hör av dig till Elisa på elisa-marie.gustafsson@skola.kumla.se
eller kryssa i volontär-rutan i anmälningsformuläret till lajvet.

Anmälan görs via anmälningsformulär som tillhandahålls av din teaterlärare.

Arrangör: Ämnesnätverk Teater inom Kulturskolesamverkan i Örebro län