Genomförda samverkansprojekt
Musikkollo online

Musikkollo online

OBS! Denna sida gäller musikkollo-online som genomfördes v.44 2020!

Om du hamnat här av misstag så finns sidan om musikkollo-online 2021 här: https://www.kulturskolesamverkan.se/musikkollo-online-hostlovet-2021/

MUSIKKOLLO ONLINE 

26 – 29 oktober 2020

Under höstlovet startar Örebro läns första musikkollo helt online!

Fyra dagar under höstlovet erbjuds du som är mellan 12 och 18 år och bor i Örebro län att delta i ett musikkollo online. Under kollot får du möjligheten att skapa och spela musik i band på nya kreativa sätt.  Vi kommunicerar i programmet zoom och använder oss av digitala musikprogram samt ljud i vår omgivning såsom en porlande bäck, ett kastrullock eller en gitarr. Du behöver tillgång till internet och en dator/surfplatta eller en smartphone. Inga förkunskaper behövs. Musikkollo online strävar efter att göra musikskapande tillsammans med andra ungdomar tillgängligt för alla under rådande pandemi. 

NÄR: 26-29 oktober 2020 dagtid, kl 9-15 + en kvällskonsert sista dagen. 

PLATS: Online

KOSTNAD: 250kr/deltagare

HUR ANSÖKER DU?

Gå in på länken https://forms.gle/jeiYN3Bw817RVmFQ7 senast 18/10 för att ansöka om att delta på Musikkollo Online. Vi erbjuder totalt 20 platser. 

En ansökan garanterar inte en plats. I antagningsprocessen tar vi hänsyn till en jämn könsfördelning och att platserna fylls av deltagare från hela Örebro län. 

På grund av sena avhopp är det fortfarande möjlighet att hinna anmäla sig! Gör det via länken ovan!

VAD BESTÅR KOLLOT AV?

Vi delar upp oss i olika band där vi skapar musik tillsammans under kollot. Varje dag hålls olika workshops där vi lär och utforskar bland annat låtskriveri, field recording, ny musik och hur en skapar beats i musikprogram. Under dagarna kommer vi att hänga och lära känna varandra. Vi avslutar hela kollot med en gemensam livestream där vi bjuder in vänner och familj och visar det vi gjort under kollot. 

Kolla en kort film där vi berättar lite mer om vad man gör på ett online-kollo:

Vad kommer du ta med dej efter kollot? 

  • Inspiration och kreativ pepp!
  • Känslan att vara med i ett band!
  • Nya vänner och gemenskap! 
  • Hur enkelt det kan vara att skriva en egen låt!

VAD BEHÖVER DU INFÖR KOLLOT?

Du behöver tillgång till en dator/surfplatta, eller en smartphone samt en internetuppkoppling. Inga förkunskaper behövs.

VILKA ÄR VI SOM LEDER KOLLOT?

Vi som leder kollot heter Emelie Sjöström (slagverkare) och Erika Lindholm (saxofonist). Vi arbetar som frilansmusiker och musiklärare med olika samarbeten runtom i världen. Vi ser fram emot ett spännande höstlov med härligt häng och mycket musik. 

Musikkollo Online arrangeras av Kulturskolesamverkan i Örebro län i samarbete med studieförbundet NBV, Örebro Läns Folkmusikförbund, Region Örebro län och Kulturnämnden i Örebro kommun.

KONTAKTA OSS VID FRÅGOR!

email: musikkolloonline@gmail.com

telefon: 079-0147645