Genomförda samverkansprojekt
The birth of ÖLUS 7-8 januari 2022

The birth of ÖLUS 7-8 januari 2022

Nu startar ÖREBRO LÄNS UNGDOMSSYMFONIKER!

För dig som spelat många år på ditt instrument och vill ha en större musikalisk och konstnärlig utmaning tillsammans med ungdomar från hela länet.

Konstnärlig ledare och dirigent är Katarina Andreasson, första konsertmästare och violinist i Svenska kammarorkestern och professor i musikalisk gestaltning vid kungliga musikhögskolan i Stockholm. Lärare från länets kulturskolor och andra professionella musiker deltar som stämledare/instruktörer.

Vår ambition är att få möjlighet att träffas och spela tillsammans några gånger per år i en orkester som låter riktigt bra! Dessutom kommer vi att delta på ett sommarläger i juni som heter ”Orkesterkurs för unga”, i samband med Nora kammarmusikfestival, och då tillsammans med ungdomar från hela landet och musiker ur Svenska kammarorkestern.

Upptaktshelgen för orkestern är fredag 7/1 kl. 13:00-18:00 och lördag 8/1 kl. 10:00-16:00 på Kulturkvarteret i Örebro. Deltagande under upptaktshelgen är helt kostnadsfritt.

Dagarna under upptaktshelgen kommer att innehålla orkesterspel, stämrep, prat om musik, gemenskap, diskussion om vad ni skulle vilja göra inom ramen för orkestern framöver mm.

Är du intresserad att vara med?
Gör din anmälan här! https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=-Qf0oqCFOkWYZ0cQYPmMqetyJPKjOFJOq_VvnlNrdBBURVdBUDdVVFlXUFgwUUU5UVRLN1hRRkZUMS4u

Vi har en flytande åldersgräns, men cirka 12-25 år.

Senast 22/11 vill vi ha din anmälan.

I början av december får du en bekräftelse på din anmälan och mer information och noter att kika på.

ÖLUS drivs av regional Kulturskolesamverkan i Örebro län med stöd av Statens kulturråd. Sommarens orkesterkurs sker i samverkan med Nora Kammarmusikförening. Vi samverkar även med Kävesta Folkhögskola, Musikhögskolan, Länsmusiken och RUM.

Peter Tikkanen, producent för ÖLUS och utvecklingsledare för regional Kulturskolesamverkan i Örebro län
epost: peter.tikkanen@karlskoga.se telefon: 0586-614 72