[events_list]

7 juni kl. 10-11 arrangeras en maffig allsångskonsert i stadsparken med särskild anpassning och fokus på alla med någon form av funktionsvariation.

Det blir massor av musik, gästartister och allsång! Alla är välkomna!

Arrangemanget är avgiftsfritt och arrangeras av Örebro kulturskola i samverkan med Kulturskolesamverkan i Örebro län och statens kulturråd. Ingen föranmälan krävs.

Länsstorbandet är en samverkan mellan kulturskolorna i Örebro län och Kävesta folkhögskola. Storbandet repeterar 3-4 gånger per termin och turas om att vara på Kulturkvarteret i Örebro och på Kävesta. Kulturskolans duktigaste elever skapar tillsammans med folkhögskolans blåsare ett storband som det svänger om.

Vill du vara med i storbandet? Prata med din lärare för att se om det är något som skulle passa dig!

Arrangeras av Kävesta Folkhögskola och Kulturskolesamverkan i Örebro län med stöd från Statens kulturråd.

Örebro läns ungdomssymfoniker är en orkester för dig som kommit lite längre i ditt musicerande och önskar större musikaliska och konstnärliga utmaningar. Kontakta din lärare för att se om orkestern skulle kunna vara något för dig.

Grunden i orkestern består av Örebro kulturskolas symfoniorkester, och några gånger per år inbjuds elever från alla länets kulturskolor att delta. Årets första produktion gick av stapeln i januari och februari, med konsert i Karlskoga lördagen 11/2.

Årets andra produktion sker i april-maj, med konsert på Örebro konserthus den 7/5 kl. 17:00.

För dig som inte bor i Örebro förväntas du själv kunna ta dig till repetitionerna på kulturkvarteret i Örebro och till konserten i Karlskoga. Det finns möjlighet att ansöka om ett resebidrag om kostnaderna blir för höga. Kontakta peter.tikkanen@karlskoga.se

Anmälan och info om repdagar och tider finns via denna länk: https://forms.office.com/e/V9Kv6e1gws
Sista anmälningsdag är 31/3. Kontakta oss för att se om sen anmälan är möjlig.
För frågor om orkestern kan ni höra av er till Susanna Heinebäck susanna.heineback@orebro.se 

ÖLUS bedrivs av Kulturskolesamverkan i Örebro län, med stöd av Statens kulturråd

Välkommen till Qlans kulturkollo!
I sommar kan vi ge dig som har en eller flera funktions-variationer en kul tur med Qlans kulturkollo på Kulturkvarteret i Örebro!

Bor du i Örebro län så är det bara att söka! Det är helt kostnadsfritt!

Qlans kollo kommer att vara den 19-22 juni 2023

Du som är 9-14 år är välkommen kl 9.30 – 12.00
Du som är 15-25 år är välkommen kl 13 – 15.30

På Qlans kollo kommer du att få: 
-Måla och skapa i härliga bildsalar.
-Sjunga i kör.
-Spela olika instrument tillsammans med både deltagare och lärare.
-Prova på teater, drama och dans. 

Du anmäler dig här: https://svoerebro.speedadmin.dk/registration#/course/556
Är du över 18 år anmäler du dig på telefon 019-21 31 34

Sista anmälningsdag 1 juni 2023.


Vid frågor och funderingar kontakta Anna Sandvall telefon 076-551 15 73, anna.sandvall@orebro.se 

Brasshelg i Kulturkvarteret är till för alla intresserade brassmusikanter, med fokus på Örebro län. Visionen är att lyfta brassinstrumenten och skapa nya musikupplevelser för alla åldrar!

Brasshelgen kommer att formera sig i tre olika grupper, en brassensemble för elever i mellanstadiet, en brassensemble för elever i högstadiet och gymnasiet samt ett brassband med vuxna och äldre elever.

Det kommer också gå att anmäla sig till en masterclass med Steven Mead som han leder för alla intresserade. Den sker på söndag förmiddag och kostar 100 kr. Som deltagande kulturskoleelev ingår det en workshop eller masterclass i det ordinarie helgschemat.

Under helgen kommer vi också få besök av brasstudenter från både gymnasium, folkhögskola och musikhögskola för konserter och samspel.

Fredag

17:00 Upptakt för Brassbandet (vuxna och äldre elever)

19:00 Middag för deltagare i Brassbandet

Lördag

9:30-18:00 Repetitioner och workshops för alla deltagare i grupperna

13:00 Lunchkonsert i Akustiken

Söndag

10:00-12:00 Workshop med Steven Mead (för anmälda, se länk nedan)

10:00-18:00 Repetitioner och konsert för alla deltagare i grupperna

16:00 Avslutningskonsert i konserthuset

Brasshelg på kulturkvarteret arrangeras av ämnesnätverk blås inom Kulturskolesamverkan i Örebro län, tillsammans med RUM, Kulturkvarteret och Kulturens.

Sing Me Out” är ett körläger för länets sångelever och lärare. Syftet med lägret är att erbjuda ungdomar möjlighet att få uppleva känslan av att sjunga tillsammans i en stor kör. Varje år gästas lägret av en gästande inspiratör. I år gästas lägret av musikern och sångerskan Petra Wahlgren. Lägret genomförs fredag till lördag 7-8 oktober 2022 och avslutas med en konsert i Sjöängen i Askersund lördag 8 oktober kl. 17:00. För mer info om konserten och biljetter: http://www.visitaskersund.se/evenemang/alla-evenemang/evenemangsarkiv/2022/2022-08-22-sing-me-out.html

Sing Me Out arrangeras av Ämnesnätverk Sång inom Kulturskolesamverkan.

Länsblåset är ett samarbete mellan länets blåselever och lärare. Tillsammans bildar de orkestrarna MINI för de lite yngre eleverna och MAXI för de som går i åk 7 och uppåt. Samverkan vill ge möjligheter för ALLA barn och ungdomar att uppleva glädjen av att spela orkester oavsett om man bor i en kommun där underlaget för orkesterverksamhet är litet. ”Vi vill öka samhörighetskänslan bland länets blåselever och förmedla spelglädje och visa ungdomarna in i blåsorkestervärlden.” Länsblåset består av ett läger på sommaren och en speldag en helg under våren.

Länsblåset arrangeras av Ämnesnätverk Blås inom Kulturskolesamverkan.

Inställt eller uppskjutet p.g.a. Corona-pandemin.


Länets Bild- och formelever och lärare åker till Liljevalchs vårsalonger en lördag i mars för att få inspiration och nya upplevelser. Resan vänder sig i första hand till de något äldre ungdomarna i länet.

Studieresan arrangeras av Ämnesnätverk Bild och form inom Kulturskolesamverkan.

Inställt eller uppskjutet p.g.a. Corona-pandemin.

Sing Me Out” är ett körläger för länets sångelever och lärare. Syftet med lägret är att erbjuda ungdomar möjlighet att få uppleva känslan av att sjunga tillsammans i en stor kör. Varje år gästas lägret av en gästande inspiratör. Britta Bergström och Anna Stadling är två fantastiska inspiratörer med stor erfarenhet som tillsammans med länets sångpedagoger fått Sjöängen i Askersund i gungning. Lägret genomförs en fredag till lördag under tidig vårvinter.

Sing Me Out arrangeras av Ämnesnätverk Sång inom Kulturskolesamverkan.

VÄLKOMMEN TILL BERGSLAGEN och till Åkerby herrgård, 12–18 juni 2020. Det blir dagar fyllda med musik och musikvänner. Orkesterkursen sker för åttonde gången i samband med Nora kammarmusikfestival.
Tillsammans spelar vi i stor orkester och har stämrepetitioner. Du behöver ha ”spelkondis” och orkestervana. Kursen avslutas med en stor offentlig festkonsert. I år får du också träffa en livs levande tonsättare. Vi har bjudit in kompositören Rolf Martinsson som Composer in Residence.
Dirigent och konstnärlig ledare för festival och kurs är Katarina Andreasson, 1:a konsertmästare i Svenska kammarorkestern, dirigent och professor.
Du får möta och/eller spela tillsammans med professionella musiker och med instrumentalpedagoger från kulturskolor i Örebro län.

Arrangör: Nora/Bergslagens kammarmusikförening och Kulturskolesamverkan i Örebro län i samarbete med  Sveriges Orkesterförbund, SOF, Kulturens Bildningsverksamhet. Med stöd av: Nora kommun, Region Örebro län, Länsmusiken AB/Svenska Kammarorkestern, Nora Bergslagsförsamling, RUM, Sparbanksstiftelsen Bergslagen mfl.

Inställt eller uppskjutet p.g.a. Corona-pandemin.